Városunkról

Győr (ókori latin nevén Arrabona, németül Raab) megyei jogú város Magyarországon, Győr-Moson-Sopron megye székhelye. A győri kistérség és a Nyugat-Dunántúl régió központja. Magyarország hatodik legnagyobb városa, a Dunántúlon csak Pécs előzi meg.

Közkedvelt utazási célpont, köszönhetően a barokk belvárosnak, a hangulatos kis utcáknak, a csodás épületeknek, a pezsgő turisztikai életnek és az emberek kedvességének. Nem mellékes, hogy remekül megközelíthető így tényleg kiváló választás, legyen szó akár kikapcsolódásról, akár fogászati kezelésről.

Győr Magyarország dinamikusan fejlődő térsége, amely a Bécs-Pozsony-Győr „Aranyháromszögben” helyezkedik el. Számos nagyvállalat lát fantáziát az ide településre, legkiemelkedőbb beruházó az Audi Hungária Motor Kft, amely rengeteg munkahelyet teremtett az itt élő embereknek, de természetesen a külföldről érkező szakembereknek is. A megyeszékhelyen egyetem és főiskola is működik, így biztosítva a megfelelő utánpótlást a munkaerő piacon. Különösen sok egyetemista kap tanulási, majd munkalehetőséget a fentebb említett multinacionális cégnél.

A város kiemelkedő vallási központ is. A katolikus egyház és az evangélikus egyház püspöki székhelye, s az észak-dunántúli unitárius egyházközség központja. Az egyházi épületek olyan kulturális kincsek, amelyek Szent István koráig visszavezetik az itt élők vallástörténetét. Kulturális élete is kimagasló. A színház, a balett társulat, a filharmonikus zenekar, a múzeumok, a számos fesztivál mind-mind gazdagítja a város értékeit.

Jelentkezzen be!


Kérje ajánlatunkat!