Szájhigiénés kezelések

Ehhez a beavatkozáshoz tartozik minden olyan fogászati kezelés, amely a lepedék, illetve az íny feletti fogkő és íny alatti fogkő eltávolítását szolgálja. Ennek egyik legkellemetlenebb és leggyakoribb megjelenési formája a fogkő, amely az egészség és az esztétika szempontjából sem szerencsés. Éppen ezért javasoljuk, hogy minél előbb keresse fel fogászatunkat, mert mi a legkiválóbb módón távolítjuk el fogairól az oda nem illő rendellenességéket.

A fogkő a lepedék elmeszesedésével alakul ki, nagymértékben tartalmaz baktériumokat, amelyek fogínyvérzést, fogágy gyulladást végső esetben pedig akár fogágy pusztulást is okozhatnak. Ennek következtében a fogak olyannyira meglazulhatnak, hogy maguktól is kieshetnek, de sokszor orvosi segítséggel kell eltávolítani őket.

Azonban nem csak a fogkő okozhat problémát, hanem minden fogágyat megtámadó jelenség is. Mindenképp érdemes felfigyelni rá, ha fogínyünk vérezni kezd, mert az már rosszat sejtethet, fogágybetegségre utalhat. Ez leginkább fogmosáskor és evéskor fordulhat elő. A fogíny színe is megváltozik ilyenkor, sötétebb lesz, végig duzzanat tapasztalható, az érzékenységéről nem is beszélve. A fogíny egyre lejjebb húzódik, egyre szabadabbá téve ezzel a fognyakat. S hogy még további kellemetlenséget is megemlítsünk: legtöbbször rossz szájízzel és szájszaggal is jár.

A Solydental munkatársai felkészültek ebben a témában is, több tízezer beteg fogát tették már fogkőmentessé és enyhítették a fogágybetegségek tüneteit, gyógyították meg azokat. A kezelések nem tartanak sokáig. A beavatkozás után azonban mindenképp fontos, hogy a páciens is kellő figyelmet fordítson az utógondozásban. Értjük ez alatt a megfelelő fogselyem, a 2 havonta mindenképp lecserélt fogkefe és a kiváló minőségű fogkrém használatát. A szájvíz is igen hasznos, segítségével gyakran elkerülhető a fogínygyulladás. Amennyiben bizonytalan az otthoni fogápolás területén, bátran kérje szakembereink véleményét. A legnagyobb odafigyeléssel adnak majd tanácsokat, miként is cselekedjenek helyesen. Az évenkénti fogászati kontroll és a szájhigéniás kezelés mindenképp kiemelten javasolt!

Jelentkezzen be!


Kérje ajánlatunkat!