Aktuális akciónk

10 % kedvezmény a Nobel Implantátum árából

Az akció 2021.03.31-ig érvényes.

 

Rágógumival a fogszuvasodás ellen?

Rágógumival a fogszuvasodás ellen?

Mivel ételeink nagy részét puhára főzzük-sütjük és a felgyorsult életvitelünk következményeként ezeket a falatokat sem rágjuk meg rendesen, jó szolgálatot tehet fogaink karbantartására a rágógumi gyakori használata, mely akár még a reflux tüneteire is enyhülést jelenthet.

ragozas webre

De hogyan is fejti ki jótékony hatását a rágógumi? Vásárlás előtt ajánlott átfutni az összetevők listáját és a cukormentes változat mellett dönteni. Ha a lakásban, az autóban és a táskánkban is tartunk egy-egy csomaggal belőle, akkor egészen biztos kéznél lesz, ha étkezést követően 20 perccel segítenénk egy kicsit fogainknak a tisztulásban. A rágás hatására megindul a nyáltermelés, mely a fogszuvasodást okozó baktériumokat és savakat segít lebontani a szájüregben.

Aki pedig nemcsak a fogaira, de az alakjára is szeretne gondot fordítani, az is nyerhet a rágógumizással, hiszen bizonyított, hogy a rendszeresen rágózók kevesebbet nassolnak, a rágással pedig óránként 11 kalóriát is elégethetünk. Ez persze csekély mennyiség, de a tény, hogy ezáltal a csokoládé, a cukorkák és az egyéb rágcsálnivalók után is kevesebbet nyúlunk, igazán ösztönzőleg hat.

Amikor nem ajánlott

Bár alapvetően kizárólag előnyökkel számolhatunk a rágógumizás során, bizonyos esetekben mégis ajánlatos elkerülni ezt a tevékenységet. Akik például éjszakai fogcsikorgatástól vagy krónikus fejfájástól szenvednek, jobb ha mellőzik a rágózást, illetve azok is, akik állkapocs-ízületi rendellenességgel vagy ficammal küzdenek, hiszen ebben az esetben súlyosbodhat az állapotuk.

Persze nem alapozhatjuk fogaink egészségét pusztán a rágózás szokásának bevezetésére, hiszen a rendszeres kontrollvizsgálatokat semmi sem pótolhatja. Egy ilyen találkozón a legkorszerűbb gépek és a legfelkészültebb szakorvosok mérik fel a fogak és a szájüreg állapotát és maximális szakértelemmel végeznek el minden egyes beavatkozást. Győződjön meg róla Ön is személyesen!

Nyitva tartás

H-9024 Győr, Kálvária u. 37.

  • Hétfő-péntek:
    7.00 - 21.00
  • Szombat:
    zárva
  • Vasárnap:
    zárva

Kérje ajánlatunkat