Aktuális akciónk

10 % kedvezmény a Nobel Implantátum árából

Az akció 2021.03.31-ig érvényes.

 

Mi az a nyílt küret?

A krónikus fogágybetegségek kezelésekor a fogorvos a zárt és a nyílt kürettálást alkalmazhatja. De vajon mikor melyikre van szükség? Milyen beavatkozással kell ekkor számolni?

kezeles1A zárt küret során a fogorvos kézi eszközzel, ultrahangos esetleg lézeres készülékkel feltárja és kitisztítja a baktériumokkal fertőzött területet. Ennek elsődleges célja, hogy a fogínytasakok eltűnjenek és az íny visszatapadjon a fogra. A művelet eredményét néhány hét múlva lehet kiértékelni. Ha a gyulladt terület túl mély, és meghaladja a 6 millimétert, akkor az orvos dönthet úgy, hogy a fogkő mentesítéshez úgynevezett nyílt küretre lehet szükség. Ez már sebészeti beavatkozásnak számít és ebben az esetben a hosszú ideje fennálló, szondával már feltárhatatlan ínytasakok tisztítása történik. A nyílt kürettálás során a fogíny felső részét eltávolítják a fogtól, hogy így férjenek hozzá a fog gyökeréhez. Ezzel van lehetőség a tasakok teljes mélységig történő tisztítására. A nyílt küret a fog megtartása szempontjából hatékony beavatkozás, de a fognyak ennél a beavatkozásnál a több milliméterrel a lezárt íny fölé kerül, emiatt esztétikai problémák léphetnek fel. Ezen esztétikai beavatkozással lehet a későbbiekben segíteni, de ezzel a lehetőséggel számolni kell.

Amennyiben a kürettálás megfelelően hatékony volt, akkor helyreállhat a kötőszövetes szerkezet, és a fog még hosszú időn keresztül szolgálhat. Viszont nagyon fontos, hogy a jövőben a szájápolást a legnagyobb hatékonysággal kell végezni és szigorúan be kell tartani a rendszeres fogászati kontroll vizsgálatokat, mert a gyulladás hamar kiújulhat.

Amennyiben fogágybetegségben szenved, akkor jelentkezzen be rendelőnkbe, ahol szakértő orvosaink gyakorlott mozdulatokkal tudják visszaadni fogai stabilitását.

Nyitva tartás

H-9024 Győr, Kálvária u. 37.

  • Hétfő-péntek:
    7.00 - 21.00
  • Szombat:
    zárva
  • Vasárnap:
    zárva

Kérje ajánlatunkat