Aktuális akciónk

10 % kedvezmény a Nobel Implantátum árából

Az akció 2021.03.31-ig érvényes.

 

Meglepő felfedezés a stressz szájhigiéniára gyakorolt hatásáról

Köztudomású, hogy a feszített életvitel és a szinte állandósult stressz döntő hatással van egészségi állapotunkra és nemcsak idegrendszerünk épségét veszélyezteti, de akár fogaink egészségét is befolyásolhatja közvetett módon.


stressz1

 


Egy közelmúltban készült tanulmány rávilágított, hogy a mentális stressz növelheti a dentális plakk, mennyiségét a fogakon, még abban az esetben is, ha ez a feszült stádium csak rövid ideig áll fenn. Innen pedig szinte egyenes út vezet a fogkő keletkezéséhez, melyet ha kezeletlenül hagyunk, a fogínygyulladás kialakulásának esélyét növeljük.

 

A folyamatosan fennálló stressz ráadásul mentális betegségek kialakulásához is vezethet, mely nagy valószínűséggel megnehezíti a fogínygyulladás kezelésének folyamatát.
Ínybetegség esetén ezért kiemelten fontos a szakszerűen, megfelelő termékekkel és eszközökkel végzett rendszeres szájápolás, hiszen ebben az időszakban jelentősen megnő a fogszuvasodás, a fogágybetegségek és a fogkő kialakulásának az esélye.

De mit is tehetünk fogaink egészségéért?

A rohanó világ sajnos egyre kevesebb lehetőséget ad a stressz elkerülésére, de számtalan módon oldhatjuk, enyhíthetjük és kezelhetjük a következményeit, ha kitérni nem is tudunk előle. A sport az egyik leghatékonyabb módja a feszültség levezetésének, hatására nemcsak a vér- és nyirokkeringés pezsdül fel, de a feszültség nagy részétől is könnyedén megszabadulhatunk. Idősebb korban a jóga, a természetben tett séták is mentális felüdüléssel járnak. Ha sikerül elsajátítanunk a pozitív gondolkodás képességét, biztosan megtaláljuk azokat a lehetőségeket, melyek jókedvet és testi-lelki feltöltődést biztosítanak számunkra.

Fogaink szempontjából az egészséges táplálkozásra is nagy hangsúlyt kell fektetnünk és nem maradhat el a fél éves időközönként végzett szakorvosi kontroll sem, ahol az időben felfedezett problémának még könnyű szerrel elejét vehetjük. A fogorvos tanácsait betartva sikerrel őrizhetjük meg fogaink épségét, mely általános egészségi állapotunkra is kedvező hatást gyakorol.
Bízza fogait a szakma legjobbjaira és mosolyogjon gátlások nélkül Ön is!

Nyitva tartás

H-9024 Győr, Kálvária u. 37.

  • Hétfő-péntek:
    7.00 - 21.00
  • Szombat:
    zárva
  • Vasárnap:
    zárva

Kérje ajánlatunkat