Aktuális akciónk

 

- 10 % kedvezmény a Neodent HelixGM Acqua implantátum árából

Az akció 2023.09.30-ig érvényes.

 

Letört a fogam - Mit tehetek?

Letört a fogam - Mit tehetek?Sajnos elég sok esetben fordul elő, hogy egy meggyengült, szuvas fogból étkezésnél vagy külső mechanikai behatásnál letörik egy darab. Ezekre a helyzetekr eis van megoldás, nézzük mit lehet ilyenkor tenni!

A fog letörésének oka általában a szuvas, gyengébb fog, illetve a gyökérkezelt, gyengébb rugalmasságú fog nagyobb mechanikai behatása. Ha van elegendő maradék foganyag, akkor töméssel, a front fogaknál inlay-vel, estleg koronával általában jól kezelhető.
Ha a törés során megnyílik a fogbél a fog gyökérkezelésére is szükség van. Ezután csapos megoldást alkalmazhatunk, hogy a csökkent flexibilitású gyökérkezelt fog koronai részének stabilitását növeljük.

Ha a fog a íny széle alatt törik, akkor a határoló csont sebészeti plasztikájával, lehet javítani a helyzeten. Amennyiben a törés helye mélyen a csont szintje alatt halad a fog sajnos nem menthető meg és ebben az esetben implantátum beültetésével lehet a hiányzó fogat pótolni.

Az elmondható tehát, hogy a letört fog esetében is mindig van megoldás, de ez nagyban függ a törés mértékétől és helyétől. Ha letört a foga, akkor jelentkezzen be rendelőnkbe, ahol rövid határidővel fogadjuk.

Jelentkezzen be!


Kérje ajánlatunkat!