Aktuális akciónk

10 % kedvezmény a Nobel Implantátum árából

Az akció 2021.03.31-ig érvényes.

 

Korona, részleges korona

A fog rehabilitációja történhet fix fogpótlással. A fogpótlások készítése mindig fogtechnikai munkát igényel, de a Solydent rendelőjében saját fogtechnikai labor működik, így a korona elkészülésére a lehető legrövidebb időt kell csak várni.liste der haufigsten kieferorthopadischen eingriffe 660x300

A korona egy fix fogpótlás, amelyet lecsiszolt fogra készítünk. A fogkoronát a Solydent győri rendelőjében akkor javasoljuk pácienseinknek, amikor a fog már jelentős mértékben károsodott, de még a kellően stabil ahhoz, hogy egy koronát elviseljen.

A fogászatban koronának nevezzük, azt a fogművet, mely beborítja a fog egészét és cementezéssel rögzül. Részleges koronának nevezzük, azt a fogművet, mely a fogkorona felszíneit csak részlegesen borítja be. Ilyenek például a 3/4 és 4/5 koronák

Esetleges gyökérkezelést követően a fog véráramlásának megszüntetésével, az kiszáradhat és széttörhet, így javasoljuk koronák használatát. A korona, mely megfelelő esztétikai látványt nyújt, összetartja a fogat, és megfelelő komfortérzetet kölcsönözhet viselője számára.

Így készül a korona
A Solydent fogorvosa a megfelelő módon lecsiszolja a fogat, - az íny egészségének megőrzése érdekében vállas csiszolást hajt végre - majd lenyomatot vesz. A lenyomat alapján a fogtechnikusok az épületen belüli fogtechnikai laborban mintát készítenek, majd elkészítjük a valóságos koronát. A fogorvosunk az elkészült koronát már a fogra építi rá, így adva vissza annak egészségét. Ez a korona egy természetes fémvázra épülő fogpótlás, amely porcelánleplezést kap.

Milyen esetekben alkalmazható a korona, vagy részleges korona?
- Ez a beavatkozás akkor lehet szükséges, ha a fog annyira károsodott már, hogy a fogtömés elkészítése már lehetetlen; ám a fog eltávolítására még nem feltétlen van szükség.
- Korona a gyökérkezelt, meglazult fogakra is felhelyezhető, ezzel védve meggyengült fogat a további sérülésektől.
- Abban az esetben is bátran alkalmazunk koronát, ha a fog letört, de még javítható fogtömő anyaggal, vagy csapos műcsonk segítségével.
- esztétikai javítást is képesek vagyunk korona segítésével elérni, hiszen a fogak formáján is módosíthatunk.

Amennyiben Ön is szeretné hogy a legrövidebb idő alatt készüljenek el a fogpótlásai, koronái, akkor jöjjön el a Solydent fogászat győri rendelőjébe Magyarországon.

Nyitva tartás

H-9024 Győr, Kálvária u. 37.

  • Hétfő-péntek:
    7.00 - 21.00
  • Szombat:
    zárva
  • Vasárnap:
    zárva

Kérje ajánlatunkat