Aktuális akciónk

10 % kedvezmény a Nobel Implantátum árából

Az akció 2021.03.31-ig érvényes.

 

Kemény munka a fogágy gyulladás ellen

A fogágy krónikus gyulladása esetén a fogorvosok a fogfelszíni fogkő-eltávolítás után az úgynevezett zárt kürettálást szokták javasolni, mint szükséges kezelési fázist.

Parodontitis, azaz a fogágy-gyulladása az ínyszélből kiinduló gyulladás, mely már átterjedt a fogágy mélyebb szövetekre és a csontszövetre is.

Fotolia 26240839 Subscription XXLA fogágy-gyulladásának első jele minden esetben az íny gyulladása, melynek egyik legjobban érzékelhető jele a vérző, gyulladt íny.
Amennyiben az ínygyulladás nem kerül megfelelően kezelésre és a gyulladás hosszú időn keresztül fenn áll, akkor az ínyszéli hám tapadása csökken vagy megszűnik és a foggyökéren mélyebbre csúszik, úgy, hogy úgynevezett tasakok jönnek létre. A tasakok ezek után a baktériumok gyűjtőhelyeként szolgálnak és az ide bekerülő ételmaradékok segítségével az íny alatt fogkő alakul ki.
Ezek a területek nem tisztíthatóak házi eszközökkel, így további gyulladásal a fog tartószöveteinek pusztulásához vezetnek. Ennek végeredménye a fog meglazulása majd elvesztése.

Ezeket a tasakokat csak és kizárólag úgynevezett zárt vagy nyitott kürettel lehet kitisztítani. Zárt küret az a folyamatot, melynek során a tasak faláról eltávolításra kerülnek a gyulladt szövetek, az íny alatti fogkövek és baktérium telepek. A kürettálást két ülésben végzi el a fogorvos, általában egymást követő napokon.
Az íny alatti fogkő barna, sötétszürke és csak kézi úton kemény fizikai erővel lehet eltávolítani. A beavatkozás helyi érzéstelenítésben történik. Közvetlenül a beavatkozás után az íny még egy ideig vérzik, felduzzad, de néhány nap az íny megnyugszik és elkezdődik a gyógyulás folyamata.

Jöjjön el rendelőnkbe, hogy ennek a fontos beavatkozásnak az elvégzésével meg tudjuk akadályozni a fogai elvesztését.

Nyitva tartás

H-9024 Győr, Kálvária u. 37.

  • Hétfő-péntek:
    7.00 - 21.00
  • Szombat:
    zárva
  • Vasárnap:
    zárva

Kérje ajánlatunkat