Aktuális akciónk

10 % kedvezmény a Nobel Implantátum árából

Az akció 2021.03.31-ig érvényes.

 

Hogyan lesz lyukas a fog

Hogyan lesz lyukas a fogA lyukas fog, vagy más nevén a fogszuvasodás minden ember életében előfordul. De vajon mi az a fogszuvasodás, mi okozza és hogyan lehet tenni ellene?

A fogszuvasodás a fog keményszöveteinek a betegségem, mely már bizonyítottan négy tényező együttes hatásának az eredménye. A négy fő tényező a fogfelszín szerkezete, a baktériumok, a táplálék és az idő. Azt mindenki tudja, hogy a szuvasodás szinte minden esetben a nehezen tisztítható helyeken indul. Ilyenkor az ételmaradékokban megkapaszkodó baktériumok a dentális plakk felszínén lévő szénhidrátokból táplálkoznak. Eközben melléktermékként savat termelnekm melyek elkezdik lebontani a fogzománcot. Először egy fehér folt jelenik meg a zománc felszínén, majd üreg képződik. Ilyenkor már lyukas fogról beszélhetünk. Ha ebben az állapotban nem kerül fogorvos által javításra a szuvas terület, akkor a folyamat továbbterjedhet a fogbélig, ahol gyulladás alakul ki és ez már a beteg számára erős fájdalommal jár.

A fogszuvasodást még a legkoraibb fáziásban a legkönnyebb gyógyítani. Szinte még fúrás nélkül lehet kezelni, különböző technikákkal. Később már komolyabb beavatkozásokra is szükség lehet, hogy helyre lehessen állítani a fog funkcióját és korábbi formáját. Ilyenek a tömés, a betét (inlay), a korona. Nagyon súlyos és menthetetlen állapotban a fog eltávolítása is szükséges lehet.
Sok esetben fordul elő, hogy a fogszuvasodás következtében súlyos gyulladás is kialakulhat, mely az arc feldagadásával, különösen erős fájdalommal, lázzal is járhat.
Érdemes tehát rendszeresen, akár félévenként fogorvosi vizsgálaton megjelenni, hogy a keletkező szuvasodást már a legkoraibb fázásban kezelni lehessen. Jelentkezzen be még ma fogorvosaink egyikéhez, akik segítségével megelőzheti a komolyabb fogszuvasodást!

Nyitva tartás

H-9024 Győr, Kálvária u. 37.

  • Hétfő-péntek:
    7.00 - 21.00
  • Szombat:
    zárva
  • Vasárnap:
    zárva

Kérje ajánlatunkat