Aktuális akciónk

10 % kedvezmény a Nobel Implantátum árából

Az akció 2021.03.31-ig érvényes.

 

Gyümölccsel a fogszuvasodás ellen - avagy a vörös szőlő áldásos hatásai

Fogaink egészségének megőrzésére a kontrollvizsgálatok között is nagy figyelmet kell fordítanunk, mely nemcsak a mindennapos szájápolásban nyilvánul meg, hanem a táplálékaink megválasztásában is. Bizonyos ételek kifejezetten pozitív hatással lehetnek a fogak állapotára, ilyen például a vörös szőlő.

gyumolccsel


A benne található rengeteg vitamin és ásványi anyag testünk egészére fejti ki jótékony hatásait. A Rochesteri Egyetem kutatása szerint a fogszuvasodást okozó Streptococcus mutans baktériumot a szőlő polifenoljai semlegesítik. Ezek az anyagok főként a héjban és a magokban, valamint a gyümölcsből frissen préselt lében, a mustban és a vörösborban fordulnak elő.

Hogyan támad a Streptococcus mutans?

A baktérium savtermelő tulajdonságával megfelelő közeget teremt más baktériumok számára, ráadásul egy vékony filmréteget is képez a fogakon, mely megvédi a baktériumokat a számukra veszélyt jelentő hatásoktól.
A főként vörös szőlőben megtalálható polifenolok alkalmazásával nemcsak a savtermelésük lett kevesebb, de 85 százalékkal csökkent a baktériumok jelenlétében kialakuló plakk mennyisége is.

Ezzel tehát nem maguk a baktériumok pusztulnak el, hanem az általuk okozott káros hatást tudjuk kiiktatni, ami azért is előnyös, mert így a hasznos baktériumok működése nem szenved csorbát egy esetleges antibiotikum kúra alkalmazása miatt.
Az antibiotikumok széles körű használata növeli a rezisztens baktériumtörzsek kialakulását, ami az idő előrehaladtával egyre nehezíti bizonyos betegségek kezelését.

A szőlő fogyasztásával tehát csökkenthetjük a fogszuvasodás kialakulásának esélyét, de nem szabad megfeledkeznünk a rendszeres és helyes szájápolásról, valamint a legalább félévente végzett kontrollvizsgálatokról sem. Jelentkezzen be most, gondoskodjon fogai egészségéről és magabiztos mosolyáról!

Nyitva tartás

H-9024 Győr, Kálvária u. 37.

  • Hétfő-péntek:
    7.00 - 21.00
  • Szombat:
    zárva
  • Vasárnap:
    zárva

Kérje ajánlatunkat