Panoráma RTG


A fogászatban a diagnosztika két legfontosabb alappillére a manuális szájvizsgálat és a különböző röntgenfelvételek készítése.

A manuális vizsgálat a szájüreg áttekintését és alapvető műszerekkel (tükör, szonda) való vizsgálatát jelenti. A szájüregi daganatok gyakorisága miatt, nagy hangsúlyt fektetünk a szájnyálkahártya, a nyelv, és a szájpad vizsgálatára is.

A diagnosztika másik fontos tényezője a röntgenfelvétel. A rendelőnkben digitális panoráma röntgen rendszer működik, melynek legfőbb előnyei a gyorsaság, a nagyítás, az élesítés, pontos mérhetőség. Óriási előny a digitális röntgenezés területén, hogy a sugárzás dózisát tizedére lehet csökkenteni, szemben a hagyományos röntgenezéssel.

A panoráma röntgen elkészítésével fontos információt kapunk a páciens csontozatáról, a szabad szemmel nem látható, íny alatti elváltozásokról, idegek elhelyezkedéséről, az esetleges gócokról. Segítségével olyan kezdődő fogászati betegségek is kimutathatóak, amelyek az egyszerű szájüregi vizsgálattal még nem láthatóak. A panoráma röntgen segítséget nyújt a fogászati kezeléseknél, a fogpótlások megtervezésénél valamint jelentős szerepe van a fogászati góckutatásnál.

A fogászati góc egy alattomos baktériumfészek, amely méreganyagokat termel és képes küldeni bármely szerv felé. Gócként szerepelnek a szervezetben az olyan krónikus gyulladások, melyekre a szervezet állandóan, elhúzódó immunreakcióval válaszol, amely hosszútávon az immunrendszert gyengíti, állandóan baktériumokat juttat a véráramba, így gyakran alakulnak ki úgynevezett másodlagos betegségek, melyeket gócbetegségeknek nevezünk (pl.: tartós ízületi fájdalom, hajhullás…).
Nagyon fontos a megelőzés és az idejében történő felismerés.

A Solydent Fogászati Rendelőben található modern röntgen berendezéseink nagy segítséget nyújtanak a professzionális fogászati kezelések elvégzésében. 

 

Amennyiben felkeltettük érdeklődését és szeretne egy állapotfelmérésre időpontot kérni, elérhetőségeink bármelyikén forduljon kollégáinkhoz.

 

Jelentkezzen be!


Kérje ajánlatunkat!