Kultúra

Győr fesztiválváros, ahol a művészetek barátai, az igényes kikapcsolódásra vágyók egész évben vonzó programokra lelhetnek. A négy évszakhoz kötődő fesztiválok nem csupán a helybélieket, hanem a turistákat is a városba vonzzák. A szervezők minden eseményre színvonalas fellépőket és vendégeket hívnak, megadva a módját a kiváló kulturális élménynek.

A Győri Nemzeti Színház roppant közkedvelt, még a fővárosból is érkeznek nézők. Az igazgatóság és a társulat tagjai is pontosan tudják milyen felelősség egy vidéki színház tagjának lenni. A műsor minden évadban változatos, minden korosztály megtalálhatja benne a neki leginkább megfelelőt. A Győri Balett világszerte ismert és elismert, számos hazai és külföldi sikerdarab előadói, világszínvonalú táncosokkal. Bármerre járnak, mindenhol telt házas előadásokat produkálnak. Rászolgáltak a hírükre: zseniális előadásokat tartanak, igazi élmény megtekinteni egy-egy táncukat.

Szintén nemzetközileg is elismert a Győri Filharmonikus Zenekar, amely otthona a kiváló akusztikájú Richter Terem. A zenészek olyan nagyságokkal dolgoztak együtt az elmúlt időben, mint például Boby McFerrin, Ránki Dezső, Kocsis Zoltán vagy éppen Gilbert Varga. Hangverseny bérleteiket szinte napok alatt elkapkodják, a győri emberek maximálisan magukénak érzik a zenekart.

A Vaskakas Bábszínházat, 1991-ben alapított az önkormányzat, eredetileg Győri Városi Bábszínház néven. Jelenlegi nevét a közismert győri legenda, a törökök elűzésekor kukorékolni kezdő vaskakas ihlette. 2008-tól kezdve évente megrendezi a kifejezetten gyerekeknek szóló Győrkőcfesztivált, amely több tízezer látogatót vonz a városba, kicsiket és nagyobbakat egyaránt.

A már korábban említett Richter Terem nem csupán a filharmonikusok otthona, hanem számos más kulturális esemény helyszíne is. Előadások, komikus estek, koncertek is megtekintetők a nemrégiben átadott épületben, amely a város egyik büszkesége.

A Győrbe érkező turistákat várja a sétáló utcán - Baross út – található Látogató Központ, ahol minden információt megkaphatnak a városról, annak nevezetességeiről és kulturális életéről.

Számos múzeum és kiállítás is várja az érdeklődőket, amelyek mindegyike igazi kincseket tartogat, nem véletlen népszerűek egytől-egyik. Évek óta megrendezik a Múzeumok Éjszakája elnevezésű eseményt, amelyre szintén nagyon sokan kíváncsiak. A múzeumok és kiállítások pontos listáját itt találhatják: http://www.iranymagyarorszag.hu/keres/gyor/latnivalok/muzeumok-p1/

Jelentkezzen be!


Kérje ajánlatunkat!