Aktuális akciónk

10 % kedvezmény a Nobel Implantátum árából

Az akció 2021.04.30-ig érvényes.

 

Koronák, hidak

A korona egy fix fogpótlás, amelyet lecsiszolt fogra készítünk el, fogtechnikus segítségével. Akkor javasoljuk, amikor a fog már jelentős mértékben károsodott, de még a megfelelő mértékben stabil ahhoz, hogy egy koronát elviseljen.

Elkészítésük nem közvetlenül a szájüregben történik, hanem fogtechnikai laboratóriumunkban, amely az épületen belül található.

A fogorvos legelőször a megfelelő módon lecsiszolja a fogat, - az íny egészségének megőrzése érdekében vállas csiszolást hajt végre - majd lenyomatot vesz. A lenyomat alapján a fogtechnikusok mintát készítenek, majd végül elkészül a valóságos korona is. Az orvos az elkészült koronát már a fogra építi rá, így adva vissza annak egészségét. Ez a korona egy természetes fémvázra épülő fogpótlás, amely porcelánleplezést kap.

Korona

A korona az a fogmű, mely beborítja a klinikai korona egészét és cementezéssel rögzül. Részleges korona az a fogműv, mely a fogkorona felszíneit csak részlegesen borítja be. Ugyancsak részleges korona az ekvatoriális korona, mely ellentétben a teljes borítókoronával, nem éri el az ínyszélt és csak a fog maximális domborulatáig terjed.

Ez a beavatkozás akkor lehet szükséges, ha a fog annyira károsodott már, hogy a fogtömés elkészítése már lehetetlen; ám a fog eltávolítására még nem feltétlen van szükség. Korona a gyökérkezelt, meglazult fogakra is felhelyezhető, ezzel védve meg azt a további sérülésektől. Abban az esetben is bátran alkalmazunk koronát, ha a fog letört, de még javítható fogtömő anyaggal, vagy csapos műcsonk segítségével. Sőt, némi esztétikai javítást is képesek vagyunk korona segítésével elérni, hiszen a fogak formáján is módosíthatunk. Minden részletről kollégáink pontos felvilágosítással szolgálhatnak.

A hidat akkor alkalmazzuk, amikor több foghiánnyal szembesülünk, de még mindig nem szükséges megszabadítani a pácienseinket fogaiktól. Illetve ennek segítségével képesek vagyunk eltűntetni a nagyobb réseket is. A megmaradt, épp fogakat egyfajta pillérként alkalmazzuk, amelyek segítségével kialakíthatjuk a hidat magát. Leginkább egy sorvégi, tehát egy hátsó nagy őrlő fog pótlására a megfelelő. Ehhez az kell, hogy az előtte lévő két fogat a fogorvosunk lecsiszolja és a hiányzó fogat egy - fogászati nyelven szólva - „lengő" taggal pótolja.

A fogpótlások elkészítésénél elengedhetetlen szempont a koronák és hidak tökéletes széli záródása. Amennyiben ez nem valósul meg, akkor a fog sajnos szuvasodásnak, fogkövesedésnek is indulhat. A Solydent fogorvosi rendelőiben természetesen ez nem fordulhat elő, minden esetben kiemelten figyelünk, hogy a koronáink és hídjaink tökéletesen záródjanak, így szolgálva a betegeink egészségét.

Az alábbiakban részletesen is bemutatjuk milyen lehetőségeket kínálunk, kérjük, tartson velük. Ha addig is bármelyik kérdése van, bátran keresse meg kollégáinkat, akik készséggel állnak rendelkezésükre.

Nyitva tartás

H-9024 Győr, Kálvária u. 37.

  • Hétfő-péntek:
    7.00 - 21.00
  • Szombat:
    zárva
  • Vasárnap:
    zárva

Kérje ajánlatunkat