Implantológia és szájsebészet

A Solydent Fogászati Rendelő több mint 30 éves implantológiai tapasztalattal és több ezer beültetett implantátummal kínál különböző lehetőségeket a rögzített fogpótlásokhoz. Főorvosunk dr. Solymosi Péter kiváló és gyakorlott szakembere az implantátumok beültetésének, számos elégedett beteg kerül ki kezei közül nap mind nap. Olyanok, akik nem csupán egészségüket, hanem önbizalmukat is visszanyerték segítségével. Kell-e ennél jobb referencia? Aligha…

Fogai elvesztése érzékenyen érint mindenkit, ez nem is kérdés. Életminőség romlással jár, hiszen a harapás és a rágás is nehézzé válhat, amely az étkezésben, emésztésben is problémát jelenthet. Arról nem is beszélve, hogy az önbizalom is csorbul általa, hiszen a beszéd és mosolygás is feszélyezetté válhat, egy közös baráti étkezés is kellemetlen programmá alakulhat. Emiatt a mindennapok rossz hangulatúan telhetnek, ingerült állapot léphet fel, amely hosszú távon más, komoly problémákat is eredményezhet.

Implantátum

Ha egy vagy több fog hiányzik azt fogászati implantátumokkal, hidakkal, kivehető fogpótlásokkal lehet pótolni.

Vannak olyan fogászati problémák, amelyeket már nem lehet a hagyományos módón kezelni. Ilyenkor kínál ideális megoldást az implantátumos fogpótlás, amely egy egészen fantasztikus fogászati és fogtechnikai munka.

Ha egészen röviden és egyszerűen akarjuk megfogalmazni, akkor a fogászati implantátum egy olyan mesterséges foggyökér, amely a korábban eltávolított foggyökeret hivatott pótolni. A beültetett anyagok mindegyike többszörösen ellenőrzött, kiváló minőségű anyag, amelyet a legnagyobb biztonsággal használhatnak a fogorvosok, mert az emberi szervezet tökéletesen befogadja azt. Az implantált fogak ugyanolyan hatást keltenek majd, mint a valóságosak, erősségük, funkciójuk is hasonló a valódi fogakéhoz.

Mielőtt döntés születne arról, hogy az Ön fogsorába helyezhető-e implantátum, alapos kivizsgáláson kell átesnie, amely magában foglalja a panorámaröntgent, a mindenre kiterjedő szájvizsgálatot és azt a csontállapot felmérést is, amelybe az implantátumot ültetnénk majd. Természetesen a páciens alap egészségi állapota is nagyon fontos, ezért számos kérdés segítségével járunk utána, valóban kockázat nélkül végrehajtható-e a beavatkozás.

 

Az implantátumok beültetése steril körülmények között történik, helyi érzéstelenítést alkalmazva. Kis nyálkahártyametszést végzünk, amellyel megnyitjuk a csontfelszínt, ebben alakítva ki az implantátum csontfészkét, amibe maga az implantátum kerül majd. A műtétet követően azonnal szükség van egy panoráma röntgenre, amellyel láthatjuk: megfelelően végeztük-e el a beavatkozást. A varratok eltávolítására egy hét után kérjük be betegeinket, a további gyógyulási folyamat már a nyálkahártya védettsége alatt valósul meg. Fontos tudni, hogy a teljes gyógyulási folyamat hozzávetőleg 3 hónapot vesz igénybe.

Jelentkezzen be!


Kérje ajánlatunkat!