Hogyan zajlik egy altatásos kezelés

Napjainkban egyre nagyobb az igény, hogy egyes fogászati beavatkozásokat a páciens kérésére altatásban végezzenek el. Az így végzett műtétek során a beteg nem érzékeli a külvilág történéseit így számára kisebb megterheléssel jár folyamat.

Az alapos vizsgálatok elvégzésével az orvos úgy döntött, hogy a beavatkozás elvégezhető. A fogorvosi székben vagy a műtőasztalon az életfunkciókat figyelő berendezéseket bekötik. A bal kézbe egy véna kanül kerül bevezetésre, amibe az infúziós oldatot kötik. Az altatóorvos egy arcmaszkot teszt az arcra, ezen keresztül az oxigén belélegzését segítik. Az altatószerek injekció formájában a vénakanülön keresztül kerülnek beadásra. Miután elalszik, az altatóorvos egy lélegeztető csövet vezet a légcsőbe és azt ott rögzítik.
Ha a cső megfelelő pozícióban van, akkor összekapcsolják az altató géppel. Ezt követően kezdődhet meg a fogászati beavatkozás, melyet tehát öntudatlan, de kontrollált és mesterségesen fenntartott állapotban végeznek el. Az altatásban végzett fogászati beavatkozás nem tarthat tovább 1,5 – 2 óránál. Ha több időre lenne szükség, akkor a kezelést több lépésben kell elvégezni.

A kezelés végén a szakemberek az altatásból gyógyszer segítségével felébresztik a beteget, de a teljes tudat visszanyerése előtt a lélegeztető csövet eltávolítják.
Az orvosok a teljes ébredési fázis folyamán felügyelnek és mindaddig jelen vannak, amíg az elengedéshez megfelelő állapotot el nem érik. A műtétet követően rendelőnkben egy ébredőszobában helyezzük el, ahol néhány órán keresztül figyelemmel kísérjük az állapotát.

Az altatást követően a páciens csak és kizárólag kísérőjével hagyhatja el a rendelőnket.
A beavatkozás után a javaslatok szerint tilos a gépjármű vezetése, az alkohol fogyasztása és fontos döntések meghozatala. Célszerű a beavatkozás utáni 24 órát teljes pihenéssel tölteni úgy, hogy közben pontosan betartja az orvos utasításait.

Jelentkezzen be!


Kérje ajánlatunkat!