Gépi gyökérkezelés

Gépi gyökérkezelés

Gyökérkezelésre akkor kerül sor, ha olyan mély a szuvasodás, hogy a gyökércsatorna befertőződik, a fogbél begyullad, majd idővel elhal. Ez hirtelen fellépő erős fájdalommal vagy fokozott hideg-meleg érzékenységgel jár. Később az elhalt fog ráharapásra erősen érzékennyé válik gyökércsúcson kialakuló granuloma következtében.

A gyökérkezelés során a fog koronai részét kitisztítjuk, majd a foggyökérben lévő gyökércsatornákat keressük meg.

Milyen eszközzel történik a gyökérkezelés?

Rendelőnkben gépi gyökértágítást végzünk, az egyik legmodernebb endodonciai (gyökérkezelő) eszközzel, a VDW Reciproc Gold-dal.

A VDW Reciproc Gold gépi gyökérkezelő egy teljesen új dimenziót tár elénk az endodonciában. Gyors, precíz, fájdalommentes kezelés tesz lehetővé! A gyökérkezelés sikeressége garantált!

akcio3

Korábban a hagyományos, jól bevált módszerrel, kézi reszelőkkel végeztük a gyökércsatornák feltágítását, azonban a technológia rohamos fejlődése a fogászat ezen területén is érvényesült és a sokak számára kellemetlen és hosszadalmas kézi módszert felváltotta a gépekkel végzett pontosabb és hatékonyabb gépi gyökérkezelés.

A legújabb gépi gyökértágítók speciális motorral (endomotor) meghajtva gyorsabban és hatékonyabban érik el ugyanazt az eredményt, sőt sokszor alaposabban képesek megmunkálni a gyökércsatornákat. Beszűkült vagy görbült gyökércsatornák esetében a kézi módszerrel sokszor lehetetlen volt a gyökérkezelés, azonban a gépi gyökértágítókkal az ilyen esetek megoldása is lehetségessé vált. Gépeinken egy elektromos csatornahossz bemérő (apexlokátor) is található, így kezelés során biztonságosan pontosan a csatorna teljes hosszába tudunk dolgozni. Ezzel elkerüljük a sikertelenségek nagy részét. A kezelés, a gépnek köszönhetően alaposabb, pontosabb, precízebb és gyorsabb.

A gyökértömést a rendszerhez tartozó speciális guttapercha csúcsokkal végezzük, a hagyományos „tömörítéses" eljárással (laterál kondenzáció), melynek eredménye egy pontos jól tömörített, ún. falálló, homogén, csúcsig érő gyökértömés.
Összefoglalva tehát a gépi gyökérkezelés előnyei:

  • magas sikerességi százalék
  • rövidebb kezelési idő
  • precízebb gyökércsatorna tisztítás
  • pontosabb gyökértömés készíthető
  • görbült, sajátos morfológiájú csatornákban is jól alkalmazható

A gyökértömés után kerül sor a fog végleges ellátására, attól függően, hogy mennyire károsodott a fogkoronai része történhet töméssel, betéttel, koronával.

Jelentkezzen be!


Kérje ajánlatunkat!