Aktuális akciónk

 

- 10 % kedvezmény a Neodent HelixGM Acqua implantátum árából

Az akció 2023.12.31-ig érvényes.

 

Fogszabályozás

A Solydent szakorvosai kiváló tudással és sokéves szakmai tapasztalattal végzik a rögzített és kivehető fogszabályozást. Felnőtteknek és gyermekeknek is kínálunk megoldásokat, mert tudjuk: a szabálytalan fogsor igencsak megkeseríti az érintettek mindennapjait.

A fogszabályozás a fogak, a fogazat és az állcsontok helyzeti eltéréseinek kezelésével foglalkozik. Kialakulásuknak számos oka van. Ilyen például az örökletesség, a tejfogak rendellenes cserélődése és a rossz szokások is.

A szabálytalan fogsor nem csupán esztétikai problémát és az önbizalom megingását eredményezi, hanem számos veszélyt is magában rejt. A fogak szabálytalan elhelyezkedésének következtében a lepedék is nehezebben távolítható el, így az fogszuvasodáshoz vezethet. A fogközöket is nehezebb tisztán tartani, amelyből egy állandósult fogínygyulladás is kialakulhat. Ennek következménye végzetes is lehet: a fogak nem csupán meglazulhatnak, hanem ki is hullhatnak. Harapási nehézségek is előfordulhatnak, amelyek fájdalmat válthatnak ki, ráadásul az állkapocsízületet is jelentősen megterhelik. Látható tehát, hogy a fogak szabályozása elengedhetetlen feladat, legyen szó akár kisgyermekről, akár felnőtt betegről.

Mielőtt bármiféle kezelésbe belekezdene orvosunk, részletesen kikérdezi a pácienseket az esetleges öröklött rendellenességekről és a rossz szokásokról is. Ezekhez tartozhat például a fogak csikorgatása, csak hogy egy konkrét példát említsünk. A következő lépésben szakorvosunk megvizsgálja a fogazat és a nyálkahártya állapotát, mivel fogszabályozás csak teljesen ép szájban végezhető. A röntgeneknek (teleröntgen és panorámaröntgen) nagy szerepe van, hiszen segítségükkel a lehető legpontosabb képet kapjuk az állapotról. Szükséges lenyomat készítése is, mind a felső, mind pedig az alső fogsorról, továbbá harapásmintát is vennünk kell.

Mindezek ismeretében már korrekten tájékoztathatjuk a betegeinket, milyen fogszabályozási módszert és eszközt javaslunk a számukra. Ezek után mindent pontosan elmagyarázunk, és belegyezés esetén közösen indulunk el egy viszonylag hosszabb, de tökéletes végeredményt hozó úton.

 

Jelentkezzen be!


Kérje ajánlatunkat!