Direkt héjak

Napjainkban a fogak csak egyik, többnyire a látható felszínének befedése valamilyen fogszínű anyaggal már elfogadott fogorvosi beavatkozás. A héjkészítés az egyre fokozottabb esztétikai igények kielégítésére alkalmas eljárás, például a zománc fejlődési zavara , elszíneződés, sérülés,lekopott fog esetén, valamint fogak közti rés zárására. Készítés módja szerint megkülönböztetünk direkt és indirekt héjakat.

Fogászati héjak

A héjakat általában frontfogak vesztibuláris felszínének a leplezésére használják elszíneződések és kisebb szuvasodások esetén.

Direkt eljárás során a fogorvos a fog preparálását követően azonnal elkészíti a héjat, melynek anyaga a töméseknél is használt fényre kötő kompozit. E módszer rendkívül időigényes, ezért csak kisebb hibák, illetve csak egy-egy fog reparálására használatos. Megfelelő színt választva, rétegezve, külön-külön visszük fel a fényre keményedő tömőanyagot a fogra, s az egyes rétegeket külön világítjuk meg, majd megkeményedése után alkalmazzuk a következő, esetleg más színű réteget. A folyamat befejezéseként magas fényűre polírozzuk a restaurációt.

 

Jelentkezzen be!


Kérje ajánlatunkat!