Dental CT röntgen

3 dimenziós felvétel, minden sík, csontmélység, csontvastagság megállapítható Implantáció tervezése, fogászati implantátumok beültetése

  • Az implantológiai műtét konkrét megtervezéséhez elengedhetetlen
  • Ezen méri le az orvos, hogy pontosan milyen távolság van egy egy fontos anatómiai képlet (pl. arcüreg, arcideg, stb.) és a csontfelszín között.
  • Pontosan 3 dimenzióban tanulmányozhatja az arcüreg lefutását és nyálkahártyáját sinus-lift műtét előtt. Megvizsgálhatja a csontszerkezetet – melyik csontfelület alkalmas csontnyerésre, melyet aztán más területen csontpótlásra felhasználhat.
  • Pontos méréseket végez, meghatározza az implantátumok formáját, méretét és hosszát

Fogászati góckutatás

Háromdimenziós leképzése révén a CT-felvétel a legalkalmasabb eszköz a fogak gyökerei között kialakult olyan kóros elváltozások biztos diagnosztizálására, melyek például hajhullást vagy test szerte több ízületre kiterjedő ízületi gyulladást okoznak. Sok esetben hagyományos röntgentechnológiával ezek nem, vagy csak esetlegesen lehetne felderíteni, mivel az elkészített röntgenfelvételen a kóros elváltozás képét a fog gyökere/gyökerei elfedik.

CT

A komputertomográfia a hagyományos Röntgen-átvilágítási technika szellemes továbbfejlesztése. A tomográfiás felvétel esetében vékony, síkszerű röntgensugár-nyalábbal világítják át a vizsgált objektumot.
Az objektum mögött elhelyezett detektor egy vonal mentén érzékeli, hogy a sugárnyalábból hol és mennyi nyelődött el. Az eljárás befejeztével a vizsgált test térbeli szerkezete feltérképezhető.
A modern CT berendezések egy körülfordulás alatt egyszere több (akár 128) szeletet térképeznek fel, és egy vizsgálat a szükséges számítások elvégzésével együtt néhány perc alatt elvégezhető.

Problémás bölcsesség-fog elhelyezkedés vizsgálata

CT felvétel segítségével pontos képet kapunk a fogíny alatt megbúvó bölcsességfog méretéről, térbeli elhelyezkedéséről, a környező anatómiai képletekhez való viszonyáról, azaz például az ér és idegképletet tartalmazó csatorna milyen távol fut az eltávolítandó fog gyökerétől. Ezen információk birtokában elkerülhetőek, megelőzhetőek az esetleges komplikációk, mint az idegsérülés következtében kialakuló esetleges érzéskiesés, s a rutin műtét valóban könnyen tervezhető és biztos, gyors lefolyású lesz.

 

Jelentkezzen be!


Kérje ajánlatunkat!