CADCAM Technológia

CAD: computer segített tervezés

CAM: computer segített gyártás

Nem másról van szó, mint az esztétikai fogászat során igénybe vett számítógépes segítségről, amelynek igénybevételével még pontosabb, még tökéletesebb fogpótlásokat építhetünk be betegeink fogsorába. A CAD/CAM technológia által 100%-ban ugyanolyan fogakat készíthetünk, mint amilyenek a pácienseinknek korábban voltak.

A folyamat elindításához nem kell más, csupán lecsiszolt és kifogástalan módón elkészített csonkok, amelyeket szkenner segítségével digitalizálunk. Azt így kapott fájlformátumot már továbbítani tudjuk, ahol emberi kéz érintése nélkül készül el a mikron pontosságú híd- vagy koronaváz. Ahhoz, hogy egy garantáltan tökéletes, 100 % pontosságú váz szülessen meg, csupán néhány órára van szükség. Az időtakarékosság is hatalmas előnye ennek a komputeres technikának, hiszen segítségével a várakozási idő is jelentősen csökkent.

CAD

Computer-aided design (CAD) rendszer alatt több, számítógépen alapuló eszközt értünk, mely a mérnököket és más tervezési szakembereket tervezési tevékenységükben segíti. A jelenleg használatos CAD programok a 2D (síkbeli) vektor-grafika alkalmazásán rajzoló rendszerektől a 3D (térbeli) parametrikus felület- és szilárdtest modellező rendszerekig a megoldások széles skáláját kínálják.

Az eredmény pedig nem más, mint egy tökéletes minőségű, kifogástalan széli záródású, hosszú életű, problémamentes és esztétikus fogpótlás, amely századmilliméter pontosságú. Korábban ezt az értéket lehetetlen volt elérni, nyomában sem ért az akkori technika a mainak, főleg a CAD/CAM-nek.

Előny még, hogy a számítógépes tervezés folyamatába az orvosunk folyamatos bepillantást nyerhet, így az időközben esetlegesen felmerülő pontatlanságokat még idejében javíthatja, így tényleg a létező legtökéletesebb fogpótlást építhetjük be fogsorába. A garancia pedig nem más, mint a számos elégedett páciensünk, akik legszebb mosolyukat visszanyerve távoztak fogorvosi rendelőinkből.

 

Jelentkezzen be!


Kérje ajánlatunkat!