Aktuális akciónk

10 % kedvezmény a Nobel Implantátum árából

Az akció 2021.04.30-ig érvényes.

 

Műtéti fúrósablon

Műtéti fúrósablon

Szeretné Ön hiányzó fogait fájdalommentesen, műtéti beavatkozás nélkül pótolni? Fúrósablon segítségével végzett implantációval ma már ez is lehetséges!

A digitális technikák a fogászatban is mind nagyobb szerepet töltenek be. A fúrósablonnal az IMPLANTÁCIÓ 3 LÉPÉSBEN történik:

Az implantátum (műgyökér) helyek pontos vizuális tervezése CT felvétel és egy 3D-s számítógépes tervező szoftver segítségével, a csontállomány figyelembe vételével.

Egy szoftver tervezte, beteg specifikus fúrósablon elkészítése, amely a fúrásnál és az implantátumok behelyezésénél kerül alkalmazásra.

Műtéti feltárás nélküli, minimális fájdalommal járó, biztonságos és pontos implantátum behelyezés a fúrósablon segítségével.

AZ műtéti FÚRÓSABLONOS FOGPÓTLÁS ELŐNYEI:

a 3D-s számítógépes képalkotással kiválóan megtervezhető az implantátumok helye

nincs szükség az íny feltárására

a hagyományos műtéti eljáráshoz képest sokkal rövidebb a kezelés időtartama

pontos és precíz implantátum beültetés

lényegesen kevesebb a beavatkozás utáni kellemetlenség, nincs fájdalom, duzzanat (enyhe feszítő érzés érezhető az első 36 órában)

az ideiglenes pótlások azonnal berögzíthetők az implantátumokra, így elkerülhető a beavatkozást követő fogatlanság

pontosan megtervezhető költségek

HOGYAN TÖRTÉNIK A FÚRÓSABLONOS IMPLANTÁCIÓ LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE? (KÉPEKKEL)

A páciens vizsgálata.

Kezelési terv és árajánlat készítése.

Radiológiai sablon és harapási index elkészítése, ami a CT felvételhez szükséges. (Új vagy már meglévő kivehető pótlás felhasználásával készül el a radiológiai sablon.)

A CT felvétel elkészítése, melynek során a páciens a radiológiai sablont a szájában tartja.

A szoftver a CT felvételt 3 dimenziós képpé alakítja, melynek segítségével megtervezzük a műtétet. A program tizedmilliméteres pontossággal jeleníti meg az állcsontot, így orvosaink a csontállomány figyelembe vételével határozzák meg az implantátumok méretét, pontos helyzetét. A képernyőn lehetőség van 3 dimenzióban megtervezni és ellenőrizni a beavatkozás minden részletét. A műtéti terv alapján e program megtervezi a fúrósablont, melynek adatait interneten juttatjuk el. (A sablon a fúrási irányt és a fúrás mélységét határozza meg.)

A tervezési adatok alapján egy egyedi sebészeti sablon készül , melyet a gyorsposta szállít le néhány nap alatt. Ezt követően a fogtechnikai laborban a fúrósablon alapján - még az implantátumok beültetése előtt - elkészülnek az ideiglenes pótlások.

A fúrósablon alkalmazásával (ínyre való rögzítésével) kerül sor az implantátumok beültetésére. A beavatkozás helyi érzéstelenítésben, a sablon segítségével metszés és feltárás nélkül történik, így minimálisra redukálhatók a beültetést követő kellemetlenségek (fájdalom, duzzanat). Egy teljes fogsor beültetése ezzel a módszerrel csupán 1,5 óra helyett 0,5 óráig tart.

Az implantátumok behelyezését követően azonnal szájba kerülhetnek az ideiglenes fogpótlások, így a beteg a kezelést követően már fogakkal távozhat a rendelőből. Az ideiglenes hidat minimum 6 hétig kell viselni, ezután készül el a végleges fogmű.

Nyitva tartás

H-9024 Győr, Kálvária u. 37.

  • Hétfő-péntek:
    7.00 - 21.00
  • Szombat:
    zárva
  • Vasárnap:
    zárva

Kérje ajánlatunkat