Hírlevél

Kezelt páciensek száma:

71 961

logo magyarorszagmegujullogo ujszechenyitervlogo eutamogatasaval

fogaszati altatas

Szakmai Cikkek

Az éjszakai fogcsikorgatás számos kellemetlen tünete felszámolható egyetlen kis eszközzel

 

A stressz és a feszültség nem csupán napközben mutatja meg kellemetlen hatásait, de az éjszakai pihenést is megkeserítheti. Aki nehezen lassít a hétköznapok fokozott tempóján a nap végén, az valószínűleg nemcsak nehezebben alszik el, de az alvás minősége sem kielégítő a szervezete számára, főként, ha ehhez még az állkapocs rendszeres összeszorítása és a fogak csikorgatása is hozzá tartozik. Mivel mindez álmunkban történik, ezért csak a jellegzetes tünetekből következtethetünk arra, hogy a fogcsikorgatók táborába tartozunk.

28h801 alvas

Bővebben: Az éjszakai fogcsikorgatás számos kellemetlen tünete felszámolható egyetlen kis eszközzel

Mosoly-tökéletesítés fogszabályozással - Kérdések és válaszok

A ragyogó mosoly mindkét nem megjelenésére és önbizalmára pozitív hatást gyakorol, ezért nemcsak fogaink egészségére de esztétikai állapotára is kellő figyelmet kell fordítanunk.
A fogazat szabálytalanságának oka nem csupán genetikai adottságainkon múlik, ezért már kisgyermek korban érdemes kerülni a fogak helyzetét befolyásoló tevékenységeket és a maradó fogak kialakulása után megkezdeni a fogszabályzó kezelést.

fogszabalyzo

Bővebben: Mosoly-tökéletesítés fogszabályozással - Kérdések és válaszok

Fogászati kezelések a várandósság ideje alatt

 

A gyermekvállalás minden nő életében az egyik legkülönlegesebb időszak, mellyel együtt jár a kismamák egészségének folyamatos felügyelete, ami nem nélkülözheti a fogászati vizsgálatokat sem. Mivel a magzat fejlődésének zavartalansága az anya testi-lelki egészségének függvénye, ezért minden intő jelet érdemes komolyan venni. Ilyen lehet például egy szuvas fog vagy az ínyen megjelenő gyulladás illetve vérzés is, mely a szervezet távolabbi pontjain is betegségeket okozhat.

terhesseg

 

Bővebben: Fogászati kezelések a várandósság ideje alatt

Ínyplasztika a tökéletes, felszabadult mosolyért

A szép fehér és egészséges fogak a gyönyörű mosoly meghatározó részei, de előfordulhat, hogy még többre van szükségünk a megnyerő külső érdekében. Ha például az fogínyünk túlságosan lehúzódott vagy aszimmetrikusan fejlődött, esetleg aránytalanul visszahúzódott a fogakról, az ínykorrekció a tökéletes választás a makulátlan esztétikai eredmény érdekében.

 

kommt es bei frauen ofters zu erkrankungen der mundhohle 660x300

Bővebben: Ínyplasztika a tökéletes, felszabadult mosolyért

Fogászati kezelések kényelmesen, altatásban

Fogaink egészségének megőrzése érdekében rendszeres fogorvosi kontrollvizsgálat javasolt, hiszen így megelőzhetőek a nagyobb mértékű állapotromlások. Sok páciens azonban ódzkodik beülni a fogorvosi székbe, ezért halogatja a látogatást, míg végül egy egyszerű tömés helyett akár gyökérkezelésre vagy húzásra is sor kerülhet.

A félelmek leküzdésének egyik legjobb módja, ha a páciens teljes mértékben mentesül a kezelés okozta feszültségtől, erre jelent optimális megoldást az altatás.

altat

 

Bővebben: Fogászati kezelések kényelmesen, altatásban