Hírlevél

Kezelt páciensek száma:

71 496

logo magyarorszagmegujullogo ujszechenyitervlogo eutamogatasaval

fogaszati altatas

Szakmai Cikkek

Ez már sok! Cukorbetegeknél nagyobb a kockázat!

Nem elég, hogy a fogakat az ételekről megtapadó maradékok és az azokat fogyasztó baktériumok is roncsolják, a cukorbetegeknek még a belső ellenséggel is meg kell küzdeniük.

Bővebben: Ez már sok! Cukorbetegeknél nagyobb a kockázat!

Fogágybetegség első jele az ínyvérzés

Az ínyvérzés és a fogínysorvadás azon kívül, hogy népbetegség, egyre inkább a mindennapok része is. De vajon mit lehet tenni az akár a fogak elvesztését is okozó ínysorvadás ellen? A Solydent Fogászati Központ fogorvosa, dr. Faragó László tudja a megoldást.

Bővebben: Fogágybetegség első jele az ínyvérzés

Előzze meg a fogak elvesztését!

Magáról a fogágybetegségről már szinte mindenki hallott. Viszont csak kevesen tudják, hogy a kialakulásnak mi az okozója és mit lehet tenni, ha már ez a diagnózis. Dr. Faragó László, a Solydent Fogászat konzerváló fogászattal foglalkozó fogorvosa beszélt a betegségről.

Bővebben: Előzze meg a fogak elvesztését!

Prevenció avagy megelőzés mindenekelőtt!!!

A fogászati ellátásban minden túlzás nélkül kimondható hogy óriási szerep jut a megelőzésnek: a prevenciónak. A preventív fogászat célja a szájüreg és a fogazat betegségeinek megelőzése, valamint kifejlődésük meggátlása. A gyermekek fogai eredendően egészségesek. Az, hogy a későbbiekben mi lesz a sorsa ezeknek az ép fogaknak elsősorban a szülők felelőssége. A szülőknek kell azok egészségét megőrizni és ennek fontosságát gyermekeikkel megtanítani.

Bővebben: Prevenció avagy megelőzés mindenekelőtt!!!

A megfelelő szájhigiénia jelentősége

A helyes szájhigiéniára nevelést nem lehet elég korán kezdeni. Számtalan tudományos vizsgálat bizonyította, hogy a fogkő és az ínygyulladás jelenlétének egészség- és fogkárosító hatása is van: szívbetegséget, gócbetegségeket (hajhullást, bőrgyulladásokat, nőgyógyászati gyulladásokat, szembetegségeket, stb.) és koraszülés okozója is lehet.

Bővebben: A megfelelő szájhigiénia jelentősége