Hírlevél

Kezelt páciensek száma:

71 961

logo magyarorszagmegujullogo ujszechenyitervlogo eutamogatasaval

fogaszati altatas

Szakmai Cikkek

Fémmentes fogpótlás

A fogászatban használt anyagok és technológiák fejlődése miatt tökéletesen élethű fogpótlások készülhetnek. Ezek a technológiákat magyar fogorvosok is alkalmazzák. Az esztétikus koronák és hidak már abszolút fémmentesek. A kisebb esztétikai hibáktól a nagyobb restaurációkig a fémmentes fogpótlások segítségével a legtöbb esztétikai probléma orvosolható.

Fémmentes fogpótlás

Bővebben: Fémmentes fogpótlás

Mikor van szükség gyökérkezelésre?

A gyökérkezelés célja, mindig az olyan fogak megmentése, melynek pulpája már elhalt. A fog belsejének, azaz a pulpának az elhalását, többnyire pulpitisz vagy egy mélyen lévő szuvasodás, ritkább esetben valamilyen sérülés (erős ütés) okozza.

Mikor van szükség gyökérkezelésre?

Bővebben: Mikor van szükség gyökérkezelésre?

Milyen esetekben nem végezhető fogimplantáció?

Az implantáció olyan esetekben nem javasolható, amikor a műtét károsíthatja a beteg egészségét, vagy a beteg egészségi állapota befolyásolja hátrányosan az implantáció sikerességét. De pontosan mik ezek? Íme:

Milyen esetekben nem végezhető fogimplantáció?

Bővebben: Milyen esetekben nem végezhető fogimplantáció?

Milyen megoldással gyógyítható a fogágybetegség?

A népesség 90 százaléka szenved fogíngyulladástól vagy ennek tovább haladott állapotától, a fogágybetegségtől. De vajon hogyan lehet gyógyítani ezt a betegséget? Milyen módszerek vannak?

Milyen megoldással gyógyítható a  fogágybetegség?

Bővebben: Milyen megoldással gyógyítható a fogágybetegség?

Miért baj, ha hiányzik egy fog?

A hiányzó fog nem csak esztétikai, hanem funkconálisan is problémát jelent. A táplálkozási gondok mellett az épp fogakra is hatással van, Mi történik, ha nincs pótolva a hiányzó, kiesett fog?

Hiányzó fog problémát okozhat

Bővebben: Miért baj, ha hiányzik egy fog?